NATURALIS bIODIVERSITY CENTER VOLOP IN UITVOERING

27-08-2018

Het project is een combinatie van nieuwbouw en renovatie van de bestaande gebouwen. Het nieuwe museumgebouw en laboratoriumgebouw vormen straks een geheel met de kantoren en collectiedepots, en een deel van de onderzoeksruimte. In totaal omvat het project circa 38.000 m². Hiervan is circa 18.000 m² renovatie van het bestaande gebouw. Daarnaast realiseert Naturalis een nieuw laboratoriumgebouw van circa 3.000 m² en circa. 17.000 m² nieuwbouw voor het museum.
Naturalis kiest voor de toepassing van materialen die op natuurlijke wijze verouderen: natuursteen, beton, glas, staal en eikenhout. In het ontwerp wordt tevens gerefereerd aan de dieren- en plantenwereld. Zo worden de gevels en het plafond van de hal opgebouwd uit driedimensionale elementen die samen een bladerpatroon vormen. De eyecatcher van het Naturalis Biodiversity Center is de glaskroonconstructie. Deze wordt net als de gevels en het interieur van het museum gemaakt van duurzame materialen.

Science Campus Universiteit Leiden opgeleverd

24 februari 2016

Op dinsdag 23 februari is de eerste fase van de nieuwe Science Campus van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen overgedragen aan de Universiteit Leiden. Deze eerste fase bevat circa 45.000 m2 van de totaal ongeveer 80.000 m² aan laboratoria, collegezalen en kantoren voor wetenschappelijk onderzoek. Heijmans startte de bouw in september 2013.

Lees het artikel op bijgaande link http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/science-campus-universiteit-leiden-opgeleverd/

Trillingvrij naar de oplevering op de Betacampus Leiden

Hoe bouw je een laboratorium waar het meten van zwaartekrachtgolven en nanotechnologisch onderzoek plaatsvindt? De nieuwe Bèta Campus van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden krijgt straks de nieuwste laboratoria waar onder andere ‘trillingvrij’ onderzoek verricht kan worden. We duiken samen met projectmanager Michel Gorter van Heijmans onder de betonnen vloer om de techniek te achterhalen.

28 september 2015

Lees het artikel op bijgaande link http://www.heijmans.nl/nl/verhalen/hoe-staat-het-met-beta-campus-leiden/

Koekoek Advies 10 Jaar!

Koekoek Advies bestaat deze maand 10 jaar. Een geweldige mijlpaal heb ik bereikt in deze moeilijke tijden. Het is gelukt om als ZZP-er met mooie projecten bezig te zijn. Ik heb daarom besloten om geen feest te geven maar een donatie te geven aan Hannah Overgaauw die zo gedreven is en met zoveel passie de kinderen in Zuid Afrika sportlessen op school geeft. Hier is dat allemaal maar gewoon dat ze te eten hebben en gymnastiekles krijgen, daar niet. Daar leven ze op de straat en moeten ze maar zien dat ze zich staande houden met niets.